La Tierra vista desde la Estación Espacial Internacional

Hubble - Los confines del universo

Hubble - Los confines del universo

Secuencia de nubes mundial

Secuencia de nubes mundial

Mapa de altura y dirección de las olas

Mapa de altura y dirección de las olas

lunes, 17 de febrero de 2014

Resum del front estacionari de diumenge a la tarda.


Bona tarda,

Ahir a la tarda es va reactivar el front estacionari a les comarques del litoral, prelitoral, així com a punts del Pirineu Oriental, amb quantitats d'entre els 5 fins als 25mm, malgrat que puntualment es van superar lleugerament els 30mm. En general, es tractava de precipitacions de febles a moderades sense aparell elèctric. L'arribada del front també va comportar una baixada notable de les temperatures, amb valors més propis de l'època de l'any en la que estem.

A continuació us adjunto el mapa de precipitacions acumulades d'ahir elaborat per Meteoclimatic.com:



Font: http://www.meteoclimatic.com/mapinfo/ESCAT?d=20140216


Pel que fa a la setmana que avui encetem, de moment tindrem el mateix patró de circulació atmosfèrica que hem tingut els darrers tres mesos, circulació zonal, és a dir circulació d'oest a est,  amb fronts atlàntics poc actius escombrant casa nostra, encara que en el cas d’aquesta setmana, espero que de cara a divendres a la tarda puguem tenir un canvi de temps important, amb l'arribada d'inestabilitat a les capes mitges i altes de la troposfera, que podria provocar precipitacions i algunes tempestes, però de moment encara queda molt lluny per fer un pronòstic acurat a dia d'avui. 


El que està clar, és que aquest hivern, si ens centrem a Catalunya, ha fet figa ja que, sobretot el mes de gener, ha sigut més càlid del normal i amb precipitacions per sota de la mitjana climàtica, excepte a punts de ponent i de la Vall d’Aran, degut precisament a la circulació atlàntica que hem tingut. De moment, tot sembla indicar que el mes de febrer continuarà la mateixa tònica.


Per acabar, comentar-vos que aquesta setmana no serà ni de bon tros tan càlida com la setmana passada i no assolirem valors tant exagerats com els de dijous, divendres o dissabte, amb valors de fins a 24ºC al mateix barri de Sants de Barcelona o els més de 27ºC a punts del litoral del país valencià.

 

Salutacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario