La Tierra vista desde el espacio

La Tierra vista desde el espacio

Hubble - Los confines del universo

Hubble - Los confines del universo

Secuencia de nubes mundial

Secuencia de nubes mundial

Mapa de altura y dirección de las olas

Mapa de altura y dirección de las olas

martes, 6 de agosto de 2013

Comencen les tempestes d'agost!!

Bona tarda!!!

Atenció a la situació meteorològica que tindrem a Catalunya entre demà dimecres i dijous, ens creuarà un potent solc fred en alçada amb temperatures de fins a -15/-16ºC a 5.500m aproximadament. Tot sembla indicar que comencen, per fi, les tempestes d'agost.

En primer lloc, aquí us adjunto el meteograma per demà i els pròxims dies on podrem veure la baixada de temperatures a 850HPa i l'augment de les precipitacions entre demà i dijous.
 
 

Alguns models donen acumulats molt importants i algunes rierades a la costa central, Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat i Garraf, així doncs atenció rieres durant les pròximes 48 hores.

Demà dimecres pel matí, tindrem un dia variable, amb estones de resol, amb cels enteranyinats per núvols prims. Les temperatures arribaran fins als 30-32 a punts de ponent i l’interior, més baixes a la costa, amb valors de fins a 28ºC, però amb una marcada sensació de xafogor.

De cara a la tarda, es prepara el canvi, ens anirà arribant l’aire fred per ponent i es formaran ruixats i tempestes de fortes a molt fortes, acompanyades de calamarsa o pedra, al Pirineu, Prepirineu, interior, punts de la franja de ponent, sistema Ibèric, pla de Lleida, amb quantitats que podran arribar fins als 40mm amb intensitats molt elevades.

De cara al vespre, nit i matinada, les precipitacions s’atansaran per tot el territori català, arribant a la costa, amb acumulats de fins a 80mm en alguns punts de la costa central, com la comarca del Barcelonès, el Maresme i el Baix Llobregat, així doncs, compte rieres i zones inundables!


De cara a dijous, pel matí encara quedaran ruixats i tempestes, al migdia sembla que tornaria a sortir el sol, escalfant molt l’ambient, però de cara a la tarda, tornaríem a tenir fortes tempestes, aiguats i pedregades sobretot a punts del nord-est i del litoral central. A la resta bufaria el mestral i la tramontana.  
 
 
 
 
 
Font: http://www.lamma.rete.toscana.it/meteo/modelli

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html

Salutacions.


No hay comentarios:

Publicar un comentario