La Tierra vista desde el espacio

La Tierra vista desde el espacio

Hubble - Los confines del universo

Hubble - Los confines del universo

Secuencia de nubes mundial

Secuencia de nubes mundial

Mapa de altura y dirección de las olas

Mapa de altura y dirección de las olas

sábado, 17 de diciembre de 2011

Torna el sol i les altes temperatures.

Bon dia meteoseguidors/res,El passat mes de novembre va ser molt més plujós de l'habitual, a molts punts de les comarques de Tarragona, Barcelona i Girona van caure quantitats molt superiors a les d'un mes estadisticament normal, fins hi tot triplicant la mitjana.Doncs bé, pel que fal al mes de desembre, aquesta primera quinzena, s'està catacteritzant per la presència de l'Anticicló de les Açors, abarcant gran part de la Península, amb el suport en alçada de la dorsal subtropical continental, que provoca que les temperatures siguin més altes del normal. Tot això, intercalat amb petites entrades fredes de component NW com la que es va iniciar ahir i que va deixar sboretot fort vent, amb ratxes superiors als 80km/h a la vall de l'Ebre, algunes precipitaciones a les terres de ponent, i nevades al Pirineu, especialment a la Vall d'Arán i a punts del Principat d'Andorra a partir dels 900m. En general, les precipitacions d'aquest desembre estàn sent molt més minses del normal, fins al punt que a moltes comarques encara no ha caigut una gota, especialment a les del litoral, prelitoral i Catalunya central.
Com es pot veure a les imatges del radar meteorològic que ens ofereix el SMC ( Servei Meteorològic de Catalunya), avui encara persisteixen les precipitacions, en forma de neu a partir dels 900 metres. Cal destacar, que a punts del Pirineu Occidental i el principat d'Andorra, la neu pot acumular més de 30cm a cotes altes, superiors als 1500m, en especial a les comarques de la vall d'Aran, l' Alta Ribagorça i el principat d'Andorra. En qualsevol cas, no es tracta de cap temporal de neu.Per acabar, al próxim tópic us deixarè algunes fotos fetes aquest pont de la purísima, concretament del dijous 8 de desembre a Núria, al Pirineu Oriental, on aquest hivern està sent desastròs en quant a fred i neu, tal i com va passar als hiverns de 1989-1990 i al 2006-2007. Esperem que la cosa canvii, i vingui ja l'hivern de veritat.Salutacions.

1 comentario:

  1. Oh! Qué alegría que vuelvas por el blog!!!

    A veure si la segona quinzena del mes canvia una mica la situació. Sobretot per que nevi al Pirineu i puguin per fi començar la temporada d'esquí!

    Ja tinc ganes de veure les fotos de Núria. Es un dels meus "racons del Pirineu" preferits! :)

    ResponderEliminar