La Tierra vista desde la Estación Espacial Internacional

Hubble - Los confines del universo

Hubble - Los confines del universo

Secuencia de nubes mundial

Secuencia de nubes mundial

Mapa de altura y dirección de las olas

Mapa de altura y dirección de las olas

viernes, 17 de febrero de 2012

Cap de setmana tranquil i estable!

Bon dia meteoseguidors/ meteoseguidores,




Aquest cap de setmana es presenta força tranquil arreu del territori català. De moment continuarem sota la influència del potent anticicló de les Açors, que s'allargarà cap a les illes Britàniques, proporcionan un temps força estable.



De moment, de cara a demà al matí, domini del sol, excepte a punts del litoral i prelitoral on podem aparèixer bancs de núvols baixos i boires a la zona de LLeida i a la vall de l'Ebre, que s'aniràn trencant al llarg del matí. Pel que fa a les temperatures, aquestes es mantindrán més altes que dies enrere, tindrem vents fluixos de direcció variable, amb domini dels vents del nord i poca cosa més a destacar.




De cara a la tarda de dissabte, s'imposarà la brisa de SW a la costa i prelitoral, amb algún petit banc de núvols baixos. Les máximes a la costa podrien fregar els 13-14ºC, però allà on hi hagi bancs de núvols baixos la temperatura es podría quedar més curteta. No espero precipitacions.





Diumenge en canvi, les màximes en general es quedarán més baixes, degut al pas d'un petit front desgastat i a la presencia de boires a l'interior i bancs de núvols baixos a la costa. Les màximes a la costa es quedaran entorn els 10ºC. A la tarda, és possible que entri la tramuntana a la costa Brava amb ratxes de 40-60Km/h i que es formin alguns petits ruixats o gotellades a punts de muntanya del quadrant nord-est ( Montseny- Guilleries, Serra Transversal, punts del Pirineu Oriental), pero serien fenòmens anecdòtics si es produeixen.




RESUMINT, tindrem un cap de setmana variable, amb un dissabte força assolellat, malgrat els bancs de boire i de nñuvols baixos matiners i un diumenge més tapat, amb temperatures una mica més curtes i tramuntana al extrem nord de cara a la tarda-nit.




Per acabar us deixo el mapa de temperatures mínimes previst per diumenge a tot el continent europeu i el mateix mapa d'un dels dies de l'onada d'aire fred continental d'origen siberià, que vem patir fa uns dies. D'aquesta manera podem veure com el fred riguròs s'ha retirat de gran part d'Europa Occidental.



Mapa de temperatures mínimes del dia 6 de febrer de 2012 en plena entrada d'aire fred siberià.


Mapa de temperatures mínimes previstes per aquest diumenge (19/02/2012):






Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario