La Tierra vista desde el espacio

La Tierra vista desde el espacio

Hubble - Los confines del universo

Hubble - Los confines del universo

Secuencia de nubes mundial

Secuencia de nubes mundial

Mapa de altura y dirección de las olas

Mapa de altura y dirección de las olas

viernes, 22 de mayo de 2009

Montserrat, la muntanya sagrada i emblemática de Catalunya.Bones a tothom,!!!

El passat dissabte 16 de maig vaig anar a fer una excursió a Montserrat amb la facultat per estudiar la vegetació. El dia era molt suau, tirant a calorós, a més a més part de la ruta la vàrem fer per zones amb manca d'arbres de gran alçada i l'ombra era cara de veure. Montserrat ha patit greus incendis i inundacions al llarg de la seva història, com a fets més rellevants cal destacar els incendis de 1994-95 que van devastar gran part de la muntanya, la sequera que va patir també desprès dels incnedis o les greus inundacions de juny de 2000, les quals no van causar victimes mortals peró si moltes pèrdues materials.

Aquest reportatge ha estat possible gràcies a un gran col.laborador expert en fotografia, sense ell aquest reportatge no hagués quedat tant bé. Espero que us agradi.Vista de Montserrat des de l'estació del nou cremallera a les 9:30h del matí.El monestir s'alça majestuós a dalt de la muntanya.
Magnífiques vistes del Bages....Encara queda neu a la serralada pirinenca.....


Estatges de vegetació:

Així va quedar el funicular que puja a la santa cova desprès de les inundacions del passat mes de juny de l'any 2000, ara fa justament 10 anys. Per l'itinerari encara es veuen esllavissades y enormes roques que es van desprendre i van baixar muntanya avall.
Fabuloses vistes des de la Santa Cova.La formiga "atòmica"
Vistes del Penedès i la Baixa Anoia.
El Llobregat, amb el seu color marronós transporant sediments....

Espero que us hagi agradat.

Salut!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario