La Tierra vista desde la Estación Espacial Internacional

Hubble - Los confines del universo

Hubble - Los confines del universo

Secuencia de nubes mundial

Secuencia de nubes mundial

Mapa de altura y dirección de las olas

Mapa de altura y dirección de las olas

miércoles, 13 de mayo de 2009

Escapada a l'Estany d'Ivars i Vila-Sana.


Bones,

El passat 12 d'abril vaig fer una bonica excursió a l'Estany d'Ivars, a la comarca del Pla d'Urgell. El dia era grisot, tristot, apagadot, lletjot y aburridot, però molt ben acompanyat de gent molt maca se m'ha fet una excursió amena y divertida.

L'Estany d'Ivars (el Pla d’Urgell-les Terres de Lleida) va ser una de les zones humides més importants de la Catalunya interior fins a la seva dessecació l'any 1951. Aquest estany, ben viu encara a la memòria popular, ha reeixit amb el projecte de recuperació i condicionament ecològic que s'hi ha executat.

D’ençà que el 2005 es va iniciar la inundació, l’estany ja mostra un paisatge plenament transformat amb una important diversitat biològica. Les seves dimensions són molt importants: 126 ha de làmina d’aigua que constitueixen un perímetre de gairebé 6 km, amb una amplada màxima de 800 m, una longitud de 2.200 m i una profunditat mitjana d'1,9 m.

Actualment, l’aigua prové del canal d’Urgell i es correspon a la mateixa dotació que fins fa poc temps s’emprava per conrear aquestes terres. Originàriament, era un estany endorreic que gairebé s’assecava a l’estiu i que amb l’arribada de les aigües del canal es va convertir en una gran zona humida.

Feta aquesta breu introducció el reportatge:

































I això és tot, espero que us hagi agradat!!
Salut!!




2 comentarios:

  1. "El dia era grisot, tristot, apagadot, lletjot y aburridot,"

    Pareces el Tomàs Molina de Polonia!! xDDDDDDDD


    Se me hace raro que hables en catalán. (en este caso escrivas, porque creo que nunca te he escuchado hablar en catalán..

    ResponderEliminar
  2. Con mis abuelos hablo en catalán y en la facultad la mayor parte de trabajos y alguna que otra exposición las he hecho en catalán. Soy catalán, lo que ocurre es que siempre no sé el porqué se me acaba pegando el castellano jeje.

    ResponderEliminar